And the winner is... NEOPLAN Tourliner câștigă premiul iF Design Award 2017

2017-03-16
  • 5.575 de aplicații de la 2.675 de participanți din 59 de țări
  • NEOPLAN Tourliner a câștigat la categoria „Automobile/Vehicle/Bike“
  • Un exemplu pentru comuniunea dintre estetică și funcționalitate

 

Noul NEOPLAN Tourliner a convins juriul iF International Forum Design și a câștigat unul din râvnitele premii de design la categoria „Automobile/Vehicle/Bike“.

 

Excelent: NEOPLAN Tourliner a fost desemnat cu premiul iF Design Award 2017 la categoria „Automobiles/Vehicle/Bikes“. Premianții – printre care și mașini sport și motociclete ale unor renumiți producători – au fost sărbătoriți în 10 martie la München. S-au înscris în total 2.675 de participanți din 59 de țări, cu 5.575 de lucrări. „Sigur că este o mare bucurie pentru noi că NEOPLAN Tourliner a fost premiat – în special când este vorba de o asemenea abundență de aplicații excelente și inovatoare“, declară Stephan Schönherr, Vicepreședinte Omnibus-Design la MAN Truck & Bus. Prin decizia sa, juriul, compus din 58 de experți de design din 19 țări, a recunoscut că și un autocar din segmentul standard poate fi foarte atractiv. 

Premiul iF Design Award este considerat încă din anul 1953 ca o marcă recunoscută internațional pentru design deosebit. Câștigătorii sunt aleși pe baza unor criterii bine stabilite. Printre acestea se numără aspectul exterior și forma produsului, dar și gradul de inovare, ergonomia, funcționalitatea și aspecte ecologice. „Premiul este o măreață recunoaștere pentru echipa noastră de design. El demonstrează cât de inovator, elegant și calitativ este construit NEOPLAN Tourliner“, spune Schönherr.

Deosebit de marcant: cupola frontală croită în stil „coadă de cometă“ spre plafon, design-ul Sharp-Cut tipic NEOPLAN, premiat deja în repetate rânduri, precum și farurile nou create. „Lumina de întâlnire cu LED, numită Angle Eyes, dispusă sub formă de inel luminos în jurul luminii de seară, are un efect extrem de dinamic. Acesta este un design realizat deseori la autovehiculele sport“, spune Schönherr. Dar și interiorul este impresionant: un concept luminos sofisticat, elegant, cu iluminare LED indirectă, contraste puternice în tonuri de gri și beige, dar și culori prietenoase, caracterizeaza noul concept de culori și creează o ambianță rafinată, spațioasă și luminoasă.

Autocarul turistic prezentat la IAA 2016 nu numai ca arată excepțional. El impresionează prin confortul exclusiv pentru șofer și pasageri, prin nenumărate sisteme de siguranță, performanțe excelente de rulare și consum redus de combustibil. Acestea se datorează motorului performant cu cuplu motor mărit și transmisie optimizată, dar și noului design exterior, prin care valorile aerodinamice au putut fi îmbunătățite cu peste 20 de procente. „Un exemplu minunat pentru dovada că la NEOPLAN Tourliner estetica și funcționalitatea merg mână în mână“, declară Schönherr.