Câștigător în test: MAN TGX Individual Lion S, în fruntea unui comparativ major pentru cabine

2022-09-26

Modelul MAN TGX Individual Lion S a ocupat primul loc într-un test comparativ pentru cabine organizat de publicația de specialitate FERNFAHRER. Editorii au evaluat numeroase criterii, precum spațiul de stocare, scaunele, volanul, siguranța și confortul.

 

În verdictul lor, editorii subliniază punctele forte ale câștigătorului din Munchen, precum spațiul din centrul cabinei sau unitatea de control multifucnțională de pe peretele din spate. Ei spun despre cabina MAN că este ”un amestec inteligent de tradiție și modernitate” și are ”un șarm foarte special”.

 

”Suntem încântați de primul loc ocupat de MAN TGX Individual Lion S în comparativul pentru cabine organizat de FERNFAHRER”, spune Friedrich Baumann, membru în Consiliul Executiv al MAN Truck & Bus SE responsabil pentru Vânzări și Soluții pentru Clienți. ”Ne concentrăm consistent pentru a ne asigura că șoferul se simte confortabil în timpul activității. De aceea i-am consultat când am dezvoltat noua noastră generație de camioane și am încorporat masiv expertiza lor practică în proiect”.

 

Revista FERNFAHRER a testat patru modele pentru distanțe lungi din punct de vedere al cabinei și confortului pentru șofer. Ei au comparat cele mai mari cabine de la MAN, precum și de la competitorii DAF, Mercedes și Scania, în echipare de top. MAN a trimis spre comparație vârful de gamă MAN TGX 18.640 Individual Lion S, care a ocupat primul loc, cu un total de 460,5 puncte dintr-un maxim de 500 posibile.

 

”Adevărata dimensiune a cabinei este dată nu doar de numărul de centimetri măsurați din față până în spate sau de volumul interior”, au scris redactorii în verdictul lor. ”Calitatea și coerența designului interior, confortul șoferului și operarea numărului mare de sisteme de siguranță și asistență, toate asigură un mediu de lucru și de trăit în care totul ar trebui să funcționeze cât mai bine posibil”.

 

Aici a fost cel mai convingător MAN TGX Individual Lion S cu cabina sa lată și înaltă GX. Juriul a lăudat noua generație de camioane MAN, iar echipamentul de top a fost deosebit de atrăgător: ”Un festin pentru ochi la interior și exterior”. Printre altele, accesul ușor și interiorul cu numeroase spații de stocare au fost evidențiate. Modulul de pe peretele din spate a impresionat cu capacitatea sa de aproximativ 470 de litri și cuptorul cu microunde și cafetiera instalate permanent. Editorii au apreciat și cele două prize de 230 V disponibile. În evaluarea lor, ei au mai subliniat modulul de control din zona de dormit, care, pe lângă funcțiile uzuale de confort, permite și accesul la funcțiile computerului de bord. Cele patru butoane suplimentare din partea de jos a ușii șoferului și volanul care poate fi ridicat complet orizontal când camionul este parcat au atras de asemenea comentarii pozitive. Operarea intuitivă a funcțiilor digitale și analogice a fost și ea lăudată.

 

În clasamentul total, MAN TGX Individual Lion S a luat astfel fața competitorilor în testul comparativ al cabinelor foarte mari. Concluzia editorilor: ”Cu TGX, MAN arată că un amestec atent și inteligent între tradiție și modernitate poate dezvolta un șarm foarte special”.