Exterior elegant, interior bogat: noul MAN Lions Coach

2017-04-06

Norma ECE R66.02 valabilă din octombrie 2017 a creat ocazia remodelării lui MAN Lion’s Coach. Rezultatul a fost mai mult decât numai o întărire a cadrului de structură. Noul MAN Lion’s Coach își va sărbători lansarea la Busworld 2017 în Kortrijk.

·        MAN Lion’s Coach îmbunătățit la rigiditatea cadrului, sistemul de propulsie și limbaj de design

·        Farurile principale precum și lămpile spate disponibile pentru prima dată în varianta integral LED

·        Premieră la Busworld 2017 în Kortrijk

Sare în ochi la prima vedere: aici vine un MAN original. Modern și în același timp atemporal, noua versiune prelucrată a lui MAN Lion’s Coach marchează începutul unui nou limbaj de design MAN în părțile frontală, spate și laterale. Designerii au pus mare accent pe o separare clară între compartimentul funcțional al șoferului și cel al pasagerilor, spațiul pentru bagaje și unitatea de transmisie. La prima vedere se observă imediat farurile frontale, care – împreună cu lămpile spate – pot fi executate pentru prima oară în varianta complet LED. Atât luminile de întâlnire, cât și faza lungă oferă prin lămpile LED o luminozitate cu 50 % mai mare comparativ cu lămpile halogen. În plus, lumina LED asigură o repartizare mai largă a luminii și, în același timp și o vizibilitate considerabil mai mare. Noile faruri se disting prin lumina de întâlnire, executată în formă de bandă, specific mărcii. Și interiorul a avut parte de câteva împrospătări interesante. 

Faptul că și cu noua îmbrăcăminte se caracterizează prin economie, este demonstrat aruncând o privire în compartimentul motor. Întrucât în noul MAN Lion’s Coach lucrează sistemul optimizat de propulsie Euro 6, acesta profită, printre altele, de puterea crescută și de extinderea axei. Sunt disponibile de asemenea numeroase sisteme de asistență, cum ar fi tempomat-ul MAN EfficientCruise bazat pe topografie, cu ‚‚funcția de croazieră’’ EfficientRoll, Adaptive Cruise Control (ACC), ce reglează viteza de deplasare în funcție de distanță, LGS - asistentul pentru păstrarea benzii de rulare și MAN Attention Guard. O nouă generație e amortizoare și o structură optimizată a șasiului se preocupă de confort sporit în timpul mersului, de comportament îmbunătățit la rulare și rezerve crescute de siguranță.

Noul MAN Lion’s Coach va fi prezentat oficial anul acesta la evenimentul Busworld în Kortrijk.