Împreună pentru mediu și oameni: Voyages Emile Weber, Losch Luxemburg și MAN lucrează împreună pentru un sistem de transport public fără emisii

2017-05-18

Voyages Emile Weber, una dintre cele mai mari companii de autobuze din Luxemburg, Losch Luxembourg, Importator al Grupului Volkswagen Gruppe și cel mai mare grup de dealeri din Luxemburg și MAN Truck & Bus au încheiat un parteneriat solid în vederea dezvoltării de sisteme alternative de propulsie.  Obiectivul este de a promova utilizarea de autobuze de linie fără emisii poluante.

·         Voyages Emile Weber, Losch Luxembourg și MAN Truck & Bus semnează un parteneriat de dezvoltare

·         Cooperare la dezvoltarea unui concept optimizat TCO de emisii zero

·         Patru autobuze cu propulsie electrică pe baterie se pun în utilizare pe traseele de linie urbană

Luxemburg s-a hotărât: Începând cu anul 2020, statul și-a propus să pună în practică obiectivul „emisii zero” în transportul urban și să nu mai achiziționeze autobuze cu alimentare convențională. În acest sens, una dintre cele mai importante companii de transport persoane din țară, Voyages Emile Weber, a hotărât să se implice activ în dezvoltarea propulsiilor inovatoare pe autobuzele de linie. Astfel că, reprezentanții companiei au semnat o convenție cu MAN Truck & Bus și Losch Luxembourg, în vederea înființării unui parteneriat de dezvoltare.

Obiectivul acestei colaborări constă în dezvoltarea în sectorul electromobilității a unui concept TCO optimizat cu zero emisii. În cadrul acestei cooperări sunt planificate, printre altele, sesiuni de lucru pentru cerințele destinate electro-autobuzelor. Mai mult, patru autobuze urbane din flota Emile Weber, acționate electric, vor intra în exploatare în beneficiul experimental al ambelor părți. Aceste autovehicule de 12 metri lungime vor fi încărcate în depou prin CCS stecker. 

„Ne așteptăm ca pe parcursul dezvoltării soluțiilor noastre de e-mobilitate să putem profit de pe urma experienței practice a transportatorului Voyages Emile Weber“, comentează Stefan Sahlmann, Head of Product Marketing City Bus & Transport Solutions la MAN Truck & Bus. „pentru noi sunt foarte importante experiențele din practica zilnică. MAN are intenția de a oferi clienților soluții de transport economice, fiabile și demonstrate. De aceea, testele practice nu pot fi excluse.“

Conform proiectului său de eMobility, MAN a planificat pentru sfârșitul anului 2019 să înceapă producția de serie. Datorită experienței sale îndelungate cu sisteme de propulsie electrificate și componente electrice la MAN Lion‘s City Hybrid, MAN Truck & Bus este pregătită să pună la dispoziția companiilor de transport soluții rentabile și eficiente și în domeniul autobuzelor electrice. În acest scop, MAN se bazează pe un concept modular, la care numărul modulelor de economisire a energiei să poate fi selectat în funcție de distanța necesară și de capacitatea de transport. 

Compania Voyages Emile Weber se dedică de cinci generații transportului de persoane, la început cu trăsuri, apoi cu autobuze. Astăzi, parcul auto cuprinde peste 450 de autovehicule – de la microbuze până la taxi și mai departe la autocare de lux. Sectoarele de activitate ale companiei Voyages Emile Weber sunt marcate nu numai de tradiție, ci sunt și inovatoare și orientate către viitor. Transportul de persoane în serviciile de linie, în agențiile de turism și flotele de autocare de turism sunt întreținute permanent la standarde de top, după deviza „călătorii de clasă superioară“, iar servicii noi, ca Webtaxi dovedesc orientarea clară către viitor. Parteneriatul îndelungat, de încredere cu Losch Luxembourg, oferă noii lumi a transmisiilor alternative, combinația ideală de a fi numărul unu și în acest domeniu.