În siguranță în traficul urban

2017-05-23

Exact la timp pentru momentul intrării in vigoare a reglementărilor mai severe privind spațiul de supraviețuire în caz de răsturnare, MAN Truck & Bus îndeplinește norma ECE R66.02 și cu autobuzele sale de linie.

  • Începând cu octombrie 2017, toate autobuzele de tipul MAN Lion’s City îndeplinesc dispozițiile ECE R66.02
  • MAN îndeplinește voluntar cerințele de rigiditate crescută a structurii și la autobuzele urbane clasa I
  • Suplimentar, se va monta ABS în varianta standard, iar ESP, lumini și ștergătoare automate, precum și monitorizarea presiunii în pneuri sunt disponibile la comandă


Nu numai pentru autocare turistice sunt obligatorii cerințele mai stricte ale UN ECE R66.02, legate de rigiditatea structurii, ci și pentru autobuzele de linie cu omologare clasa II, mai exact cele interurbane. La MAN Truck & Bus, toate autobuzele urbane vor putea dovedi stabilitatea crescută la răsturnare, chiar și autobuzele urbane cu omologare clasa I. „În autobuzele noastre de linie, vrem să oferim siguranță maximă tuturor pasagerilor noștri, indiferent de omologarea autovehiculului“, subliniază Rudi Kuchta, Director de vânzări Bus la MAN Truck & Bus.

Elementul cheie al acestei reglementări, valabilă începând cu 9 noiembrie 2017 pentru toate autobuzele noi din clasa II și III, este definirea unui spațiu de supraviețuire în cazul unei răsturnări. În acest sens, structura trebuie să poată prelua substanțial mai multă energie, pentru ca spațiul de supraviețuire pentru pasageri să rămână neavariat. Pentru a respecta prevederile legale, la MAN, în scheletul autovehiculului se integrează elemente din oțeluri de mare rezistență. Acestea asigură rigiditatea necesară a structurii și contribuie substanțial la absorbția optimă a energiei de impact produsă în cazul unei răsturnări a autovehiculului. Ca urmare, vor fi necesare câteva modificări minore la echiparea interioară.

MAN pune preț pe siguranță și în timpul mersului. De aceea, autobuzele de linie se livrează cu ABS în echiparea standard, iar cu ESP în unitatea solo, lumini și ștergătoare automate, precum și monitorizare a presiunii în pneuri TPM (Tyre Pressure Monitoring) în dotarea opțională.