MAN Truck & Bus a prezentat camioanele din noua generație

2020-02-11

Noua generație de camioane MAN stabilește noi standarde în ceea ce privește sistemele de asistență, interacțiunea digitală și dotările care fac viața șoferului mai frumoasă la volan. De asemenea, consumul de combustibil a fost redus cu până la opt procente, ceea ce se traduce automat și în emisii de CO2 mai reduse.

MAN Truck & Bus a lansat un model de camion complet nou pentru prima oară în ultimii 20 de ani și care este orientat complet spre transformările petrecute în industria de transport și stabilește noi standarde pentru, printre altele, sistemele de asistență, interacțiunea digitală, precum și echipări care fac viața șoferului mai ușoară la volan.

Noua generație de camioane reprezintă și transformarea MAN Truck & Bus de la un simplu producător de vehicule comerciale la un furnizor de soluții inteligente și sustenabile pentru industria de transport.

Cu un consum redus de combustibil cu până la 8%, noua generație de camioane vine și cu reduceri semnificative ale emisiilor de CO2. De asemenea, noul sistem de asistență la virare ajută la prevenirea accidentelor în traficul urban și este implementat cu patru ani înaintea introducerii sale obligatorii. De asemenea, sistemul de avertizare la schimbarea benzii anunță șoferul dacă există vehicule pe celelalte benzi.

MAN a implicat șoferi și clienți încă din primele faze de dezvoltare ale noului camion și a implementat toate soluțiile propuse în noua generație de vehicule.

În prezent, cerințele din industria de transport au devenit mai diverse și mai complexe ca niciodată, iar prevederile arată că această industrie va avea schimbări fundamentale. Iar noua generație de camioane MAN a fost concepută pentru a răspunde nevoilor din industrie încă din prezent.

Șoferul a fost în centrul atenției atunci când specialiștii de la MAN au conceput noua cabină. Astfel, noua generație de camioane stabilește noi standarde în ceea ce privește ergonomia, facilitatea utilizării sistemelor de la bord, dispozitivele digitale și mai ales spațiile de stocare și de odihnă pentru șofer. Asta pentru că MAN a inclus în dezvoltarea camionului informațiile primite de la cei care conduc un camion.

Noua gamă de motoare Euro 6d funcționează la potențialul maxim cu noua generație de vehicule. Acestea oferă o economie de până la 8%, comparativ cu versiunea Euro 6c și o reducere majoră în ceea ce privește emisiile de CO2. Aerodinamica îmbunătățită a cabinei joacă un rol foarte important atât în ceea ce privește reducerea consumului, cât și a emisiilor de noxe.

În afara sistemelor inovatoare de asistență, MAN echipează noua gamă de camioane cu o serie de motoare diesel în 6 cilindri care dezvoltă între 330 și 640 CP. Indicativele pentru noile motorizări sunt D15 (9,0 litri), D26 (12,4 litri) și D38 (15,2 litri).

Îmbunătățirea tuturor componentelor oferă un avantaj în perioada de garanție și post garanție reducând considerabil costurile de întreținere și service. De asemenea, noua generație de camioane MAN are sarcina utilă optimizată, ceea ce permite utilizarea în toate sectoarele, chiar și acolo unde greutatea totală a camionului face diferența.

MAN a pus un accent foarte mare pe fiabilitate, o mare parte din sisteme fiind simplificate. Sistemul de management al flotelor și al șoferilor se poate face ușor prin numeroasele funcționalități și servicii digitale, toate concepute în așa fel încât să răspundă tuturor nevoilor clienților.

Noua generație de camioane este disponibilă în patru game: MAN TGX, TGS, TGM și TGL pentru a oferi clienților soluțiile ideale indiferent de sectorul în care activează.

Pentru dezvoltarea noii generații, MAN a investit aproximativ 100 de milioane de euro doar în fabrica din Munchen, alte 85 de milioane fiind investite doar pentru dezvoltarea cabinei.


Noua generație de camioane MAN în cifre

Lansarea noii generații de camioane MAN este cel mai ambițios proiect al companiei din ultimii 20 de ani.

În total s-au lucrat 12.000.000 de ore la acest proiect.

Înaintea lansării oficiale s-au parcurs 4.000.000 km de teste.

În sistemele noului camion există 2.800.000 de linii de cod softtware.

167.000 de ore s-a lucrat la designul noului camion.

Există 3.000 de nuanțe de culori diferite în standard pentru cabină

2.100 angajați MAN au fost direct implicați în dezvoltarea noului camion.

Noua generație de camioane MAN este disponibilă cu 8 dimensiuni ale cabinei.

Noua generație de camioane MAN vine cu o economie de combustibil de până la 8 %.

Sunt 4 game disponibile: MAN TGX, TGS, TGM sau TGL

Echipa completă MAN Truck & Bus are în total 36.000 de angajați.