MAN Truck & Bus înființează un domeniu pentru digitalizarea companiei

2017-05-18
  • Christian Kaiser este noul Chief Digital Officer
  • Markus Lipinsky promovează dezvoltarea continuă a RIO

 

MAN Truck & Bus unește activitățile de digitalizare ale tuturor sectoarelor de activitate într-o unitate nouă, puternică. În acest context, Christian Kaiser (39) a fost numit conducătorul noului compartiment „Digitalizare și Transformare“. Kaiser va promova masiv strategia de digitalizare a MAN Truck & Bus și implementarea acesteia. Atenția se concentrează pe optimizarea și îmbunătățirea proceselor interne. Deoarece digitalizarea schimbă nu numai produse și servicii, dar cu precădere compania în sine. Fie că vorbim de dezvoltare, producție, vânzare, post-vânzare (aftersales) sau administrație – aplicațiile și procedurile de lucru digitale sunt implicate în toate sectoarele MAN Truck & Bus. Orientarea acestora către un viitor digital joacă un rol decisiv pentru competitivitatea viitoare a producătorului de autovehicule comerciale. Ihre Ausrichtung auf die digitale Zukunft spielt eine entscheidende Rolle für die zukünftige Wettbewerbsfähigkeit des Nutzfahrzeugherstellers. 

În calitate de Chief Digital Officer (CDO), Kaiser va coordona și va promova de la nivel central transformarea digitală a companiei MAN Truck & Bus. Markus Lipinsky, cel care a ocupat anterior funcția de CDO, va asigura dezvoltarea în continuare și va coordona lansarea pe piață a mărcii digitale RIO, în calitate de CEO. Până acum, el a exercitat ambele roluri în cumul de funcții. RIO a fost inițiat de MAN, este însă o marcă proprie sub umbrela grupului Volkswagen Truck & Bus. Întrucât RIO va oferi servicii digitale atât pentru mărcile de autovehicule comerciale ale grupului, cât și pentru autovehicule ale altor competitori, neutralitatea produsului este o componentă importantă a modelului de business.

„Prin Christian Kaiser, noul domeniu este preluat de un manager IT expert în digitalizare foarte experimentat. Acest subiect este o componentă integrată a strategiei companiei noastre. Pentru a exploata șansele transformării digitale și aduce schimbări pozitive în întreaga companie, vom modifica și structurile și procesele noastre. Unificarea activităților noastre digitale într-un domeniu creat special în acest scop, va contribui decisiv la accelerarea transformării MAN Truck & Bus, de la producătorul de autovehicule comerciale la furnizorul de soluții inteligente de transport“, spune Joachim Drees, Chief Executive Officer la MAN Truck & Bus AG și MAN SE.

„Activitățile noastre din jurul digitalizării domeniului de transporturi arată: suntem pionieri în industria de autovehicule comerciale. Iar unificarea acestor activități într-o unitate nouă de business, este și în opinia personalului un pas important. Pentru că, sub umbrela grupului Volkswagen Truck & Bus, vom gestiona împreună provocările viitorului, spre binele tuturor“, declară Saki Stimoniaris, Președintele Consiliului de Administrație al MAN Truck & Bus AG.

„În calitate de CEO al RIO, salut cu mare entuziasm inițiativa MAN Truck & Bus, de a ne pune la dispoziție ca partener un expert consacrat, cum este Christian Kaiser. El va aduce concernului MAN Truck & Bus nu numai o contribuție valoroasă la dezvoltarea platformelor noastre comune, ci va conduce MAN cu servicii digitale proprii mai departe în viitor“, spune Markus Lipinsky.

Mărcile MAN, Scania și RIO dezvoltă împreună o platformă deschisă, cloud, pentru lumea transporturilor. Aceasta va conecta în curând sute de mii de autocamioane și permite astfel, în premieră, schimbul de date de autovehicule și infrastructură, în afara granițelor producătorului. Este de mare importanță în primul rând pentru posesorii de parcuri auto mixte. Pe această platformă vor fi oferite atât serviciile digitale ale RIO, precum și cele ale întreprinzătorilor parteneri – de ex. ale producătorilor de semiremorci.

Suplimentar, clienții pot apela în viitor în continuare și la aplicațiile specifice mărcilor MAN și Scania.

Kaiser lucrează din 1997 în sectorul de automobile. Din 2004 a ocupat la Daimler AG diverse poziții de management în domeniul IT, iar în decembrie 2016 a trecut la MAN Truck & Bus.