Neoplan Cityliner L pentru echipa Universitatea Craiova

2020-05-12

 De la finalul anului trecut Universitatea Craiova, una dintre cele mai galonate echipe din fotbalul românesc, călătorește la meciurile sale din Liga 1 de fotbal, dar și la meciurile jucate în străinătate, la bordul unui autocar Neoplan Cityliner L, special personalizat pentru echipa din Bănie.

Autocarul de aproape 14 metri lungime este propulsat de un motor D26 cu 6 cilindri în linie, care respectă standardul Euro VI D.

Cei 510 CP dezvoltați de motor sunt transmiși la puntea motoare prin intermediul unei transmisii automate MAN TipMatic cu 12 rapoarte. Pentru o călătorie cât mai lină, autocarul este echipat cu MAN EfficientCruise, tempomat controlat prin GPS.

La interior, jucatorii echipei Universitatea Craiova se bucură de tot confortul unei călătorii premium, autocarul fiind echipat cu scaune model Exclusivo Plus, personalizate cu emblema clubului, care integrează porturi USB și prize 220V, iar în spate cu o zonă cu 2 mese și 8 scaune dispunse față în față.

La experiența unei călătorii relaxante contribuie și sistemul de iluminare LED, în culorile clubului craiovean, dar și plafonul din zona centrală care integrează sistemul StarLight HeadLiner.

De asemenea, în timpul călătoriei, divertismentul este asigurat de un sistem DVD cu 3 monitoare LCD, respectiv sistemul audio performant și zona de bar care integrează și o cafetieră.

Pentru siguranța călătoriilor, autocarul a fost echipat cu sistemele ESP (Electronic Stability Program), LGS(Lane Guard System), sistemul de asistență la schimbarea benzii cu vibrații în scaunul șoferului și EBA (Asistență la frânarea de urgență).

La nivel european, MAN este aproape de fenomenul fotbal, fiind unul dintre furnizorii principali de autocare de echipă și camioane pentru departamentul logistic al unora dintre cele mai importante cluburi, precum FC Bayern München, FC Barcelona, FC Borussia Dortmund sau Hamburg SV.