Noul autotractor MAN TGX și comerciala ușoară MAN TGE prezentate oficial în România

2020-07-13

Cu ocazia lansării celui de-al 9-lea service MAN, din cadrul rețelei naționale, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul mărcilor MAN și Neoplan în România, a prezentat în premieră, în România, noul autotractor MAN TGX, model destinat transportului pe distanțe lungi și comerciala ușoară MAN TGE.

 

  • Noua generație de camioane MAN stabilește noi standarde în ceea ce privește confortul șoferului, sistemele de asistență, conectivitate și digitalizare
  • MHS Truck & Bus a început vânzarea în România a comercialei ușoare MAN TGE
  • MHS Truck & Bus Group va prezenta noul autotractor MAN TGX direct în locațiile clienților, în concordanță cu măsurile de sănătate în vigoare, în vederea prevenirii răspândirii virsului SARS-COV-2

 

În februarie, MAN a prezentat publicului noua generație de camioane, care este orientată către cerințele în schimbare ale industriei de transport și stabilește noi standarde în ceea ce privește confortul șoferului, sistemele de asistență, conectivitate și digitalizare.

Noua generație de camioane MAN reprezintă trecerea producătorului bavarez de la un furnizor de vehicule comerciale la unul de soluții de transport inteligente și durabile.

Grație noilor lanțuri cinematice, elementelor aerodinamice îmbunătățite, sistemelor de asistență, precum MAN EfficientCruise, noua generație de camioane MAN aduce economii de combustibil de până la 8.2%, lucru confirmat și de cel mai nou raport TŰV, respectiv reduceri semnificative ale dioxidului de carbon eliminat în aer.

Noua gamă de camioane MAN, cuprinde modelele TGX, TGS, TGM și TGL, disponibile într-o varietate de versiuni constructive.

 

Noul autotractor MAN TGX: Potrivit pentru orice aplicație

Filozofia care a stat la baza dezvoltării noii generații de camioane MAN a fost păstrarea a ceea ce a fost încercat și testat, respectiv îmbunătățit atunci când a fost nevoie la seria de camioane în decursul timpului.

Misiunile de transport pe distanțe lungi și transporturi agabaritice sunt acoperite de noul model MAN TGX, recunoscut pentru cabinele sale spațioase.

Ca și până acum, noul MAN TGX este disponibil cu trei serii de motoare: D15, D26 și vârful de gamă D38, care acoperă o plajă de putere cuprinsă între 330 CP și 640 CP (MAN D38 – de la 540 CP la 640 CP, MAN D26 – de la 430 CP și 510 CP și MAN D15 – de la 330 CP la 400 CP).

Pe lângă versiunile clasice de autotractoare 4x2 și 6x2, respectiv șasiu rigid, noul MAN TGX este încă disponibil în versiuni autotractor 6x4 și 8x4, acestea fiind o alegere populară pentru companiile de transport agabaritic.

Autotractorul 4x2 poate fi comandat opțional cu sistemul de tracțiune hidrostatică MAN HydroDrive pe puntea față, care oferă o tracțiune superioară pe suprafețele neasfaltate, dar menține și o sarcină utilă ridicată. Cu această diversitate de opțiuni, noul MAN TGX acoperă o gamă cuprinsă între 18 și 41 de tone masa totală maximă autorizată (MTMA) a vehiculului. În cazul aplicațiilor grele, MTMA este de 250 de tone.

Noul MAN TGX este disponibil cu trei versiuni de cabina GX, GM, GN, cu volume cuprinse intre 9.7 mc si 12.6 mc.

 

Noul MAN TGX va fi prezentat direct clienților

Din cauza situație generate de pandemia de coronavirus, MHS Truck & Bus Group a luat decizia de a prezenta noul autotractor MAN TGX direct în locațiile clienților, respectând măsurile de sănătate în vigoare, în vederea prevenirii răspândirii virsului SARS-COV-2.

 

Comerciala ușoară MAN TGE disponibilă în România

În cadrul evenimentului a fost prezentat și MAN TGE, cel mai mic model din portofoliul producătorului bavarez. Comerciala ușoară este acum disponibilă pentru vânzare și pe piața din România, în variante constructive furgon, autoșasiu și transport persoane cu până la 19+1 locuri.

 

Modelele MAN expuse în cadrul evenimentului de la Oradea:

 

noul autotractor MAN TGX 18.510 4x2 BL SA, destinat transportului pe distanțe lungi cu noua cabina GX și echipare de top, un benchmark în acest segment

  • autocar MAN Lion’s Coach, Bus of the Year 2020, echipare premium, 55+1+1 locuri
  • autocamion MAN TGX 33.510 6x6 BB, cu tracțiune integrală 6x6, echipare de top, macara forestieră și racoanțe
  • două modele MAN TGE, cel mai mic model al gamei de vehicule comerciale MAN, în versiune MAN TGE 3.180 4x2 cu suprastructură frigorifică (certificare ATP) și MAN TGE 5.180, echipată cu benă basculabilă.