Pandemia Corona: MAN plănuiește reluarea producției de autobuze și camioane

2020-04-21

MAN a stopat producția la jumătatea lunii martie pentru a-și proteja angajații, din cauza lanțurilor de aprovizionare întrerupte și din cauza scăderii drastice a cererii de vehicule comerciale. Acum, activitatea în fabricile de autobuze și camioane este reluată respectându-se un concept adaptat de siguranță.

După stoparea producției timp de aproximativ șase săptămâni, fabricile MAN Truck & Bus își vor relua treptat activitatea de producție la capacitate redusă, începând cu 27 aprilie 2020. Protecția angajaților are prioritate maximă. De aceea au fost implementate măsuri ample în conformitate cu un plan detaliat.

Acestea includ, printre altele, asigurarea unei distanțe mai mari între angajați, schimbarea rutelor în anumite procese de lucru și, acolo unde este necesar, utilizarea echipamentului de protecție, precum și instruirea specifică a angajaților.

"În ultimele săptămâni, echipa de gestionare a crizelor a lucrat intens la pregătirea condițiilor în care fabricile noastre își pot relua activitatea.Printre principalele provocări se numără asigurarea disponibilității pieselor de către furnizorii noștri, precum și organizarea propriilor noastre procese de lucru, protejându-ne în același timp colegii, dar și măsuri de stimulare a cererii de vehicule comerciale", a declarat Joachim Drees, CEO MAN Truck & Bus SE. "Furnizorii noștri provin din toate țările UE - prin urmare, cerem politicienilor să ne sprijine cu o abordare coordonată la nivelul UE pentru a reintra pe piață".

"Sănătatea și siguranța angajaților noștri este, desigur, prioritatea noastră cea mai mare. De aceea, împreună cu managementul echipei noastre pentru securitatea și sănătatea în muncă, am luat o serie de măsuri organizatorice pentru a ne asigura că siguranța medicală necesară, igiena și, de asemenea, distanța minimă dintre angajați sunt pe deplin garantate", a adaugat Dr. Carsten Intra, membru al Comitetului Executiv pentru Resurse Umane și Director de Resurse Umane MAN Truck & Bus SE.

"Respectul meu se adresează celor care au fost sau vor rămâne la muncă în cadrul unui program scurt de lucru, precum și celor care au deținut și vor continua să dețină poziții în FlexWork. Multe mulțumiri, de asemenea, tuturor celor care s-au oferit voluntar în ultimele săptămâni", a declarat Saki Stimoniaris, președinte al Consiliului Angajaților. "Comunitatea noastră este o comunitate puternică.Rămânem împreună și vom aborda această sarcină împreună pentru a ieși mai puternici din această situație", a concluzionat Saki Stimoniaris.

Unii angajați atât în producție, cât și în administrație vor continua să lucreze în cadrul unui program scurt de lucru sau vor accesa varinatele flexibile existente privind împărțirea timpilor de lucru și munca de acasă ori de câte ori este posibil. Revenirea la birou va fi, de asemenea, organizată ținându-se cont de condițiile de siguranță necesare.

MAN Truck & Bus va continua să mențină activitatea integrală în cadrul rețelei sale de servisare pentru mărcile MAN și NEOPLAN pentru a asigura suportul necesar vehiculelor utilizate în situațiile de urgență, în lanțurile de aprovizionare și în transportul public local. Acest lucru este valabil atât pentru companiile din cadrul rețelei sale proprii, cât și pentru companiile partenere ale MAN Truck & Bus, atât timp cât acest lucru este permis de autoritățile din regiunea respectivă.