„Simply the best”: MAN TGX, Camionul anului 2021!

2020-11-23

Noul MAN TGX a primit premiul “International Truck of the Year 2021!” (ITOY). Premiul ITOY este unul dintre cele mai prestigioase acordate în domeniul vehiculelor comerciale.

 

Într-o ceremonie virtuală, Andreas Tostmann, CEO MAN Truck & Bus, a primit trofeul de la președintele ITOY Gianenrico Griffini. Juriul format din 24 de jurnalisti, reprezentând 24 dintre cele mai importante publicații specializate europene, au recunoscut noul MAN TGX ca fiind un vehicul extrem de avansat în ceea ce priveste confortul în timpul condusului, condițiile de muncă și trai, siguranța, eficiența în consum, conectivitatea, serviciile inovative, funcțiile de operare și display.

 

Noul MAN TGX este “Camionul anului 2021”

CEO MAN, dl dr. Andreas Tostmann a primit trofeul de la președintele juriului Gianenrico Griffini într-o conferință virtuală în data de 23 noiembrie 2020

Noul MAN TGX este “cel mai bun produs al anului” datorită confortului în timpul condusului, condițiilor de muncă și trai, siguranței, eficienței în consum, conectivității, serviciilor inovative, funcțiilor de operare și display

 

“Premiul International Truck of the Year este o recunoaștere extraordinară pentru munca remarcabilă depusă de către echipa MAN. Echipa a muncit mai mult de cinci ani cu un singur obiectiv în minte: să dezvolte cel mai bun camion pentru șoferi și pentru clienți și să îl lanseze pentru a fi utilizat. Acest premiu râvnit demonstrează faptul că: Am reușit!”, a declarat mulțumit Andreas Tostmann, Chief Executive Officer MAN Truck & Bus în cadrul ceremoniei virtuale de premiere.

Membrii juriului numiți pentru a decide în ceea ce privește trofeul “International Truck of the Year” (ITOY) au avut posibilitatea de a cunoaște produsul MAN TGX în detaliu începând cu februarie 2020. În completarea confortului la condus, juriul a fost impresionat de locul de muncă al șoferului cu instrumentele digitale aranjate armonios, funcțiile de conducere multimedia și intuitive încorporate în noul volan ajustabil, multifuncțional precum și de butonul inovativ MAN Smart Select ce poate fi accesat fără a distrage atenția. Juriul ITOY a fost de asemenea foarte încântat de condițiile de trai din cadrul noii cabine.

În timpul test driveului, aceștia au fost impresionați de eficiența remarcabilă a motorului Euro6d al noului MAN TGX, care oferă reduceri de consum de până la 8.2% în comparație cu versiunea anterioară atunci când este alăturat rafinamentului aerodinamic al designului cabinei și funcției MAN EfficientCruise, sistemul GPS de control al vitezei de croazieră, care acum permite un grad și mai mare de anticipare. Juriul a scos în evidență, de asemenea, și nivelul înalt al siguranței, care, cu funcții precum Lane Return Assist, asistentul radar și suport pentru schimbarea benzii și condus asistat în ambuteiaje, nu numai că ia presiunea de pe șofer cât și contribuie semnificativ la siguranța celorlalți participanți la trafic. Nu în ultimul rând, MAN TGX a impresionat juriul ITOY, în mod deosebit, în ceea ce privește setarea standardelor datorită gradului înalt de conectivitate susținut de arhitectura sa electronică, prima de acest tip în sectorul vehiculelor comerciale și gama serviciilor digitale asociate acestora.

“Noul MAN TGX reprezintă un pas major în ceea ce privește confortul șoferului, eficiența în consumul de combustibil, conectivitate și interfață vehicul – utilizator. De aceea, nu există niciun fel de dubiu de ce noul MAN TGX a fost votat “International Truck of the Year 2021”. Este un camion orientat către viitor care îndeplinește nevoile de transport de astăzi și de mâine.” a declarat Președintele ITOY Gianenrico Griffini, rezumând verdictul membrilor juriului, în cadrul ceremoniei de acordare a trofeului. Conform reglementărilor premiului “International Truck of The Year”, trofeul anual este înmânat camionului lansat în ultimele 12 luni, care a adus cea mai mare contribuție la dezvoltarea sustenabilă a transportului rutier de mărfă. Criteriile de evaluare sunt reprezentate de inovații tehnice și rafinamente, precum și de inovații care contribuie la reducerea eficientă a costurilor, siguranță și protecția mediului.

 

“Simplifying Business” – focus pe companiile de transport și șoferi

În februarie 2020, MAN Truck & Bus a lansat noua generație de camioane MAN. Livrările modelelor noii generații către properietarii lor din Europa au demarat la începutul verii. De îndată ce au început acțiunea de dezvoltare conceptuală, MAN a intervievat, în mod regulat, 300 de companii de transport și 700 de șoferi referitor la cerințele lor în ceea ce privește noul camion și au încorporat feedbackul primit în designul noii generații de camioane MAN.

Ca și rezultat, noile vehicule sunt și mai bine aliniate la nevoile acestor companii în ceea ce privește eficiența operațională și a costurilor și oferă șoferului ergonomie unică la locul de muncă, siguranță completă și un mediu minunat de relaxant în timpul perioadelor de odihnă. Încă de la început, obiectivul a fost de a îndepărta cât mai mult posibil presiunea în ceea ce privește șoferii și contractanții în activitatea lor de zi cu zi, pe fondul unor provocări din ce în ce mai complexe, cum ar fi creșterea volumului de mărfuri și reglementărilor tot mai stricte privind emisiile de CO2, deficitului de șoferi și digitalizării avansate a proceselor logistice. Noua generație de camioane MAN înfăptuiește acest lucru prin calitatea remarcabilă a produsului în ceea ce privește orientarea către șofer, eficiența, siguranța și sustenabilitatea tehnică.

MAN stabilește standarde ca un partener puternic și competent în ceea ce privește sprijinul din momentul în care clientul este contactat datorită logicii noului produs, care este în mod constant orientat către utilizarea vehiculului și datorită multor ani de expertiză în industrie, într-o gamă largă de aplicații. Combinată cu impresionanta rețea de serviceuri MAN și serviciile digitale inovatoare, noua generație de camioane MAN devine un pachet cuprinzător de neegalat, adaptat industriei transporturilor, facilitând, în mod consecvent, munca de zi cu zi a companiilor de transport și a șoferilor, conform motto-ului MAN: "Simplifying Business".

 

Despre trofeul “International Truck of the Year “

Trofeul “International Truck of the Year” (IToY) a fost lansat inițial în 1977 de jurnalistul britanic și editorul revistei Truck, Pat Kennett. Astăzi, cei 24 de membri ai juriului reprezintă reviste de vehicule comerciale de top din întreaga Europă. În plus, în ultimii ani, Grupul IToY și-a extins sfera de influență prin numirea membrilor asociați pe piețele de camioane din China, India, Africa de Sud, Australia, Brazilia, Japonia, Iran și Noua Zeelandă. În total, cititorii celor 24 de reviste ale juriului IToY, precum și cei ai celor opt membri asociați, depășesc un milion.